20.5 C
Amsterdam

Rotterdammer gaat viraal met Feyenoord-jalaba

Lees meer

Feyenoord mag dan minder landstitels dan Ajax hebben, de ‘jalaba-primeur’ gaat wel naar Rotterdam. ‘Bro dit is geweldig man’, zeggen Marokkaans-Nederlandse Feyenoordsupporters over de jalaba die Kevin tijdens een bezoek aan Marokko heeft laten maken. Zo meldt Open Rotterdam.

Op Instagram schittert Kevin met zijn kekke jalaba-tenue uit Marokko, die in het klassieke rood en wit van Feyenoord losjes en frivool boven zijn witte sneakers hangt. Het logo van de club maakt de outfit helemaal compleet. ‘Coming soon’, staat er nog bij met een lekker deuntje op de achtergrond.

De beelden gingen viraal. ‘Iedereen wil ‘m nu hebben, dit had ik niet verwacht’, zegt Kevin tegen Open Rotterdam en vervolgt, ‘Ik zag in Marokko al die mensen in de jalaba’s lopen en ik wilde er ook een. Het zag er wel echt relaxed uit. Dus ik dacht ik laat er een maken van Feyenoord, dan kan ik er ook lekker mee naar de Kuip’, vertelt hij.

Op sociale media krijgt hij veel lof. ‘Wanneer je om 17:00 bij de Kuip moet zijn en om 19:00 bij de moskee’, reageert iemand gekscherend onder de Instagrampost. ‘Deze heb ik nodig voor de ramadan’, zegt een ander. Niet iedereen is even enthousiast. Zo zijn er voorspelbare, islamofobe en seksistische reacties, ‘Die moslimmannen dragen jurken… verwijfde kerels’, zegt een reaguurder op Facebook, maar hij lijkt in de minderheid.

Volgens Kevin is het een uit de hand gelopen grap. ‘Die meneer (in Marokko) daar had een supermooie, speciaal voor mij gemaakt in het wit en rood en ik had toevallig mijn oude Feyenoord shirtje bij. Daar hebben we het logo van gebruikt.’

- Advertentie -