13.7 C
Amsterdam

Schotse Conservatieve kandidaat noemt Holocaust ‘overdreven’ en is bang voor ‘Eurabië’

Lees meer

Ryan Houghton, parlementskandidaat voor de Schotse Conservatieven, is geschorst door de partij. Dit komt door antisemitische en andere discriminerende uitlatingen die hij jaren geleden online heeft gedaan. 

Op een forum over vechtsport liet Houghton zich negatief uit over homoseksuelen, Joden en moslims. Zo vraagt hij zich af of de Holocaust wel op zo’n grootschalige manier heeft plaatsgevonden en noemt hij de beruchte Holocaust-revisionist David Irving een interessante auteur.

Ook beweert Houghton dat moslimmigranten ‘met hun grote families’ Europa willen veranderen in ‘Eurabië’. Tevens zegt hij homoseksualiteit schadelijk voor de mensheid te vinden.

Houghton plaatste zijn berichten in 2013 onder het pseudoniem ‘Razgriz’. Hij zegt dat de Schotse krant the National, die hem ontmaskerde, op een selectieve manier over hem schrijft en geen rekening houdt met de context. Wel heeft hij zijn verontschuldigingen aangeboden.

Houghton is sinds 2017 raadslid voor de Conservatieven in het Schotse Aberdeen. Voor het district Aberdeen North is hij in de race om parlementariërs te worden. Inmiddels hebben de Conservatieven hun steun ingetrokken voor de kandidatuur van Houghton. Sommigen vinden dat hij geroyeerd moet worden.

Op 12 december zijn er parlementsverkiezingen in Groot-Brittannië.

- Advertentie -