14.1 C
Amsterdam

Spanje introduceert app tegen moslimhaat

Lees meer

Een Marokkaans-Spaanse vereniging heeft, in samenwerking met de Spaanse overheid en de Europese Unie, een app gelanceerd om moslimhaat en haatmisdrijven tegen moslims in Spanje tegen te gaan.

De tool maakt deel uit van het Spaanse ‘Nationale Programma ter Voorkoming van Islamofobie’. Dit programma wordt gecoördineerd door de ‘Marokkaanse Vereniging voor de Integratie van Immigranten’ in Spanje en medegefinancierd door het Europese ‘Asiel, Migratie en Integratie Fonds’, dat is opgezet door de Europese Commissie.

In Spanje vindt er steeds meer moslimhaat plaats, vooral op sociale media, aldus de initiatiefnemers van de app. Dit moet beter bestreden kunnen worden.

De app ‘Islamofobia’ kan gratis worden gedownload via Google Play. Mensen die het slachtoffer zijn van moslimhaat of getuige daarvan zijn kunnen anoniem de feiten melden.

In Spanje wonen zo’n twee miljoen moslims. Volgens het laatste jaarverslag van het Spaanse ‘Burgerforum tegen Islamofobie’ is veertig procent van de haatmisdrijven in Spanje tegen moslims gericht. Van deze aanvallen vindt 46 procent op het internet plaats.

- Advertentie -