13.1 C
Amsterdam

Staatspersbureau Turkije komt met speciale ‘islamofobie’-afdeling

Lees meer

Het Turkse staatspersbureau Anadolu gaat een afdeling oprichten die zich zal richten op het rapporteren van moslimhaat.

‘We vergelijken het met antisemitisme, dat tegen de Semieten is’, aldus directeur Serdar Karagoz. ‘We zullen islamofobe trends volgens en deze aan onze abonnees presenteren in de vorm van een speciaal nieuwspakket.’

De directeur benadrukt dat de strijd tegen islamofobie niet slechts een strijd is voor moslims, maar ook een strijd tegen de huidige internationale orde die door het Westen zou worden gedomineerd en waarin moslimhaat welig zou kunnen tieren.

Sinds oktober vorig jaar voert Anadolu een strijd tegen islamofobie in West-Europese landen, met name Frankrijk. Volgens het nieuwsagentschap laat Frankrijk zich leiden door ‘staatsislamofobie’. Het wetsvoorstel tegen ‘separatisme’, waarmee Frankrijk naar eigen zeggen de radicale islam wil aanpakken, is in werkelijkheid een blijk van moslimhaat, aldus Anadolu en andere Turkse staatsmedia.

Eerder maakte de Turkse regering bekend dat Turkije nu ook ‘islamofobie’-rapporten over Westerse landen gaat uitbrengen, aangezien Europa en Amerika dit omgekeerd ook doen over de mensenrechten in het land.

- Advertentie -