14 C
Amsterdam

Suriname: pastoor vindt dat volk moet sterven voor Bouterse, vergelijkt hem met Jezus

Lees meer

Pastoor Kenneth Donk zorgt voor veel ophef in Suriname. Hij zei namelijk dat het Surinaamse volk moet sterven voor één man: de onlangs veroordeelde president Desi Bouterse.

Donk zei zijn gewraakte woorden op een bijeenkomst van Bouterses Nationale Democratische Partij (NDP), waar hij lid van is. Bouterse zelf was overigens ook aanwezig.

De pastoor hield een speech waarin hij zei dat tweeduizend jaar geleden ‘de hypocrieten, de lafaards en de misleiders’ hadden gezegd dat één man moest sterven voor het volk.

Donk bedoelde Jezus. Jezus werd volgens het christelijk geloof door joden overgeleverd aan de Romeinen, die hem vervolgens aan het kruis spijkerden. Maar volgens Donk moet het nu andersom zijn: ‘Laat het Surinaamse volk sterven voor één man’, zei hij tegen de aanwezigen.

De Surinaamse president is twee weken geleden tot twintig jaar gevangenisstraf veroordeeld voor zijn rol in de Decembermoorden van 1982. Bouterse heeft bezwaar tegen deze veroordeling aangetekend. Hij loopt nog steeds vrij rond.

- Advertentie -