17.3 C
Amsterdam

Syrië: rebellen schieten vluchtelinge door hoofd, met rellen tot gevolg

Lees meer

De Syrische rebellengroep Hayat Tahrir al-Sham (HTS, voorheen bekend als Jabhat al-Nusra) heeft een 28-jarige vrouw, die brandstof aan het smokkelen was uit een vluchtelingenkamp, door het hoofd geschoten. Hierop besloten bewoners van het vluchtelingenkamp te rellen.

Veel bewoners van het vluchtelingenkamp in Atmeh, een Syrische stad die door HTS wordt beheerd, smokkelen om in leven te blijven. Uit protest tegen de gewelddadige dood bestormden bewoners van het kamp een controlepost van Hayat Tahrir al-Sham. Ze verbrandden diverse caravans en tenten waar aan HTS gelieerde troepen waren gestationeerd.

In reactie op daarop stuurde de rebellenbeweging versterkingen. Die bestormde de kampen in de stad Atmeh en arresteerden burgers, waaronder een burgerjournalist die verslag deed van de incidenten. Een kind raakte gewond door een kogel.

Het slachtoffer was weduwe en moeder van vier kinderen. Na het overlijden van haar man moest ze in haar eentje voor haar kinderen zorgen. Ze kreeg geen hulp, ook niet van haar familieleden in Europa.

- Advertentie -