18.9 C
Amsterdam

Taliban woedend op Pakistan na ‘47 doden bij luchtaanval in Afghanistan’

Lees meer

Bij luchtaanvallen door Pakistan op de oostelijke Afghaanse provincies Khost en Kunar zijn zaterdag volgens de Taliban zeker 47 doden gevallen, vooral vrouwen en kinderen.

Taliban-woordvoerder Zabihullah Mujahid (foto) waarschuwt voor vijandschap tussen beide volkeren kan leiden. ‘De Pakistaanse kant moet weten dat als er een oorlog begint, dit van geen enkele kant in het belang is. Het zorgt voor instabiliteit in de regio.’

Pakistan heeft geen reactie gegeven. Wel dringt het Pakistaanse ministerie van Buitenlandse Zaken de Taliban erop aan strenge maatregelen te nemen tegen gewapende militante strijders, die vanuit Afghanistan aanvallen op Pakistan zouden lanceren.

‘Pakistan veroordeelt nogmaals krachtig terroristen die straffeloos vanuit Afghaanse bodem opereren om activiteiten uit te voeren in Pakistan’, aldus een verklaring.

Pakistan beschuldigt de Taliban al langer van gewapende aanvallen vanuit Afghaans grondgebied. Vorige zomer, nadat de Taliban de macht overnamen in Afghanistan, was de band met Pakistan nog bijzonder goed. Maar de islamistische premier Imran Khan, die pro-Taliban is, is vorige week uit zijn ambt gezet. Het is maar de vraag of zijn opvolger Shehbaz Sharif eenzelfde beleid zal voeren.

- Advertentie -