18.8 C
Amsterdam

Televisiedominee: Trump verliest ‘mandaat des hemels’ door Syriëbesluit

Lees meer

De Amerikaanse televisiedominee Pat Robertson heeft felle kritiek op Donald Trump. Hij vreest dat christenen en Koerden zullen worden afgeslacht, nu Turkije van Trump groen licht heeft gekregen om Noord-Syrië binnen te vallen. ‘De president van de Verenigde Staten loopt het risico om het mandaat des hemels te verliezen, als hij toestaat dat dit gebeurt.’

De 89-jarige Robertson is als oprichter van The Christian Broadcast Network een belangrijke stem van de Christian Right, conservatieve christenen die de Republikeinse Partij steunen. Deze christenen zijn felle tegenstanders van abortus, het homohuwelijk en feminisme, voorstanders van de doodstraf en het recht om wapens te dragen. Ook staan ze pal achter Israël.

In 2016 steunden de voormannen van de Christian Right massaal Donald Trump, hoewel de levenswandel van de Amerikaanse president niet bepaald in lijn is met de Bijbelse principes. Conservatieve christenen zijn nog altijd een achterban die Trump door dik en dun steunt. Dit maakt de kritiek die Robertson nu levert op Trump bijzonder.

Robertson zegt dat hij tegen de Turkse president Erdogan is en begaan met de Koerden. Een extra reden dat hij kritisch is op Trump lijkt de situatie van christenen in Syrië te zijn. In Noord-Syrie genieten christenen nu nog godsdienstvrijheid. Erdogan wil een einde maken aan het Koerdische bestuur daar en steunt islamistische strijdgroepen die, als zij aan de macht komen, de christenen hoogstwaarschijnlijk zullen onderdrukken.

- Advertentie -