20.5 C
Amsterdam

Thierry Baudet te gast bij kookprogramma IslamOmroep

Lees meer

Forumleider Thierry Baudet was te gast in het online kookprogramma ‘Kijk in de keuken’ van de IslamOmroep. De uitzending is sinds gister te bekijken op YouTube.

De IslamOmroep kondigde de komst van de leider van Forum voor Democratie enthousiast aan. Het zou gaan om een ‘exclusief’ interview.

Onder sommige groepen conservatieve moslims raakt de FvD-leider tegenwoordig een gevoelige snaar, vanwege zijn kritiek op de zogenoemde ‘transgenderideologie’ en zijn bewering dat 9/11 een false flag-operatie was van de Amerikaanse regering.

In gesprek met de Marokkaans-Nederlandse vlogger Salaheddine Benchikhi beweerde Baudet vorig jaar dat hij veel prachtige elementen in de islam heeft leren kennen. Hij keerde zich in dat gesprek ook tegen het vijandsbeeld dat rechts de afgelopen twintig jaar heeft gecreëerd tegen de islam, waar Baudet nu zegt van teruggekomen te zijn.

Over het optreden van Baudet in het programma ‘Kijk in de Keuken’ zijn conservatieve moslims echter minder enthousiast. De FvD-voorman durft volgens de reaguurders op YouTube niet uit te komen voor wat hij echt vindt, en draait om alles heen.

‘Wauw erg verhelderend interview dit! Maakt gelijk alle moslims wakker die helemaal verkocht waren door het interview met Salahdinne. Dit is dus werkelijk hoe rechts Nederland denkt over moslims, laat je niet in de maling nemen door hun mooie woorden.’

Ook opiniemaker Nourdeen Wildeman is kritisch. ‘Wat het meest consistent is in alle ontwijkende, vage en geïrriteerde opmerkingen die Thierry maakt, is dat hij continu vanuit zichzelf (niet uitgelokt) het onderscheid maakt tussen ‘ik ben een Nederlander en jij een moslim’ en/of ‘ik ben een Nederlander en jij een Marokkaan’ tot zelfs expliciet ‘natuurlijk lijken wij niet op elkaar’.’

De IslamOmroep is nog niet toegelaten tot het publieke bestel. Het lukte de aspirant-omroep in 2020 niet de verplichte 50.000 betalende leden te behalen. Over enkele jaren is er opnieuw gelegenheid een nieuwe omroep te beginnen en zendtijd te krijgen op de publieke televisie.

- Advertentie -