10.7 C
Amsterdam

Turkije arresteert 21 Koerdische journalisten

Lees meer

De Turkse politie heeft 21 Koerdische journalisten gearresteerd in het oostelijke gebied Diyarbakir. De landelijke journalistenvakbond veroordeelt de arrestaties.

De politie is ook de redacties waar de Koerdische journalisten voor werken binnengedrongen. Daarbij zijn computers, externe geheugens, tijdschriften en boeken geconfisqueerd.

Koerdische media hebben de lijst met namen en foto’s van de gearresteerde journalisten gepubliceerd op social media. Ze klagen dat de reguliere Turkse nieuwszenders hier geen aandacht aan besteden.

De arrestaties vinden plaats terwijl een nieuw Turks offensief tegen Koerdische eenheden in Noord-Syrië dreigt. Een advocaat benadrukt dat de gearresteerde journalisten nieuws maken voor kanalen die ook in het buitenland veel worden bekeken.

Erdogan wil in Syrië een operatie starten tegen de Koerdische strijders van de YPG. Het Westen beschouwt de YPG als bondgenoot in de strijd tegen IS, maar Turkije ziet de YPG als verlengstuk van de PKK, die ook in het Westen op de terreurlijst staat.

- Advertentie -