18 C
Amsterdam

Turkije kondigt drie dagen van nationale rouw af voor Gaza

Lees meer

Turkije leeft intens mee met de Palestijnse slachtoffers in Gaza. Het land heeft na de slachting in het ziekenhuis in Gaza-stad, drie dagen van nationale rouw afgekondigd. Zo meldt de nieuwssite Turkish Minute.

Ook de Turkse president Erdogan, die te boek staat als een ferventer supporter van de Palestijnse zaak, wijst naar Israël voor de explosie in het ziekenhuis. Het is volgens hem het nieuwste voorbeeld van de staat Israël, die de ‘meest basale menselijke waarden’ zou missen. Dit terwijl er ook berichten binnenkomen dat het een afzwaaier kan zijn van een Hamas-projectiel.

Erdogan zegt op sociale media ‘grote pijn’ te voelen bij de ‘Palestijnse broeders en zusters’ en roept de wereld op om ‘de tragedie’ in Gaza te stoppen. Naast de drie dagen van rouw starten alle voetbalwedstrijden van de Turkse Süperlig deze week met een minuut stilte voor de slachtoffers in Gaza.

Intussen heeft de Amerikaanse overheid sancties opgelegd aan tien leden van Hamas, die van buiten de Palestijnse gebieden opereren. Enkelen van hen verblijven in Turkije. Hamas staat op de terreurlijst van de VS en EU, maar niet in Turkije. President Erdogan heeft vaker Hamas-leden ontvangen in Turkije.

- Advertentie -