13.3 C
Amsterdam

Turkije veroordeelt drie oud-voetbalinternationals tot celstraf

Lees meer

Een rechtbank in het Turkse Istanbul heeft drie bekende oud-voetballers veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. Dat melden diverse media in Turkije.

Een opvallende overeenkomst: alle drie speelden ze in het Turkse nationale elftal. Het gaat om de voetballers Ugur Boral (37), Ömer Catkic (45) en Bekir Irtegün (35).

Ze werden verdacht van het meehelpen aan de mislukte coup van juli 2016. De drie zouden ook banden hebben met de Turkse geestelijke Fethullah Gülen. In hetzelfde proces zijn nog drie oud-voetballers veroordeeld tot zes jaar cel. Zij worden verdacht van hetzelfde als de drie ex-internationals.

Sinds drie jaar voert Turkije een klopjacht tegen de beweging achter Gülen. De turkse president Erdogan houdt hem verantwoordelijk voor de staatsgreep.

Vorige week kwam een ander voormalige Turkse international in het nieuws vanwege onmin met Erdogan. De ex-topspits Hakan Sükür (48) deed in de Duitse krant die Welt zijn trieste verhaal. Sükür vertelde dat hij alles is kwijtgeraakt en tegenwoordig in Amerika werkt als tegenwoordig taxichauffeur voor Uber: ‘Erdogan heeft alles afgepakt.’

- Advertentie -