21.4 C
Amsterdam

Turkije veroordeelt ramadan-tweet Wilders: ‘Onaanvaardbaar’

Lees meer

Turkije heeft woedend gereageerd op een recente ramadan-tweet van Geert Wilders.

De PVV-leider deelde eergisteren op Twitter een filmpje met als bijschrift: ‘Ramadan: niet onze cultuur, niet onze geschiedenis, niet onze toekomst. Stop islamisering. De islam hoort niet bij Nederland.’

Het filmpje van Geert Wilders heeft in Turkse regeringskringen tot grote verontwaardiging geleid. Wilders geeft hiermee blijk van zijn ‘racistische en fascistische’ aard, aldus woordvoerders van de AKP en president Erdogan in een reactie.

Ali Erbas, hoofd van staatskerk Diyanet, veroordeelt de opmerkingen van Wilders als ‘onaanvaardbaar’. ‘Ik nodig de internationale gemeenschap uit tot een bewuste strijd tegen de racistische mentaliteit die aanzet tot islamofobie en gericht is tegen sociale vrede,’ zei de islamitische geestelijke volgens het Turkse staatspersbureau Anadolu.

Afgelopen oktober haalde Wilders zich ook al de woede van Turkije op de hals, toen de PVV-leider een cartoon deelde van Erdogan met een bom als muts en een brandende lont. Dit was een verwijzing naar de controversiële Deense Mohammed-cartoon. Onder de cartoon stond ‘terrorist’. Erdogan deed hierna aangifte tegen Wilders.

- Advertentie -