15 C
Amsterdam

Turks ziekenhuis opent vestiging in Rotterdam

Lees meer

Nederland is binnenkort een Turks ziekenhuis rijker. De ziekenhuisketen Acibadem uit Turkije opent in Rotterdam-Zuid een tweede vestiging. In Amsterdam Nieuw-West doet de drukbezochte Acibadem al jaren dienst voor mensen met een zorgvraag uit heel Nederland, zo meldt Algemeen Dagblad.

Het ziekenhuis, waar Nederlandse artsen en specialisten werken en de voertaal Nederlands is, komt in het voormalige Unilever-gebouw. De locatie in Amsterdam Nieuw-West (dicht bij station Sloterdijk) was de eerste kliniek in een West-Europees land. ‘Dat werd zo’n succes dat we wilden uitbreiden naar een andere grote stad. De keuze voor Rotterdam was snel gemaakt,’ vertelt financieel directeur Ard Visser aan AD.

In het ziekenhuis, waar weinig wachttijden zijn, kan iedereen – uiteraard met een verwijzing, maar let op of de zorgverzekering de kosten dekt bij Acibadem – terecht voor alle zorgvragen. ‘Van KNO tot heelkunde, van orthopedie tot neurologie, cardiologie, dermatologie, plastische chirurgie en maag-, darm- en leverziekten. Patiënten kunnen er alleen naartoe met een verwijzing van de huisarts, waarna ze binnen 48 uur terechtkunnen bij een medisch specialist,’ meldt AD.

Voor Turkse Nederlanders kan Acibadem bekend in de oren klinken vanwege de link met Turkije. Op sociale media verschijnen ook vele bezorgde – én racistische – reacties op de bekendmaking van de komst van Acibadem. Trouw-columniste Emine Ugur reageert op mensen die denken dat het ziekenhuis ‘alleen voor Turken’ zou zijn. ‘Het is geen Turks ziekenhuis, het is een Nederlands ziekenhuis van een Turkse keten. Met Nederlandse artsen, in het Nederlands. Net zoals de Ikea in Delft niet Zweeds is, maar onderdeel is van een Zweedse keten.’

- Advertentie -