13.8 C
Amsterdam

Palestijnse kunstenares maakt cartoon in reactie op Charlie Hebdo: ‘Wij zullen weer opstaan’

Lees meer

De Palestijnse kunstenares Abrar Sabbah reageert met een eigen cartoon op de omstreden Charlie Hebdo-cartoon over de aardbeving in Turkije en Syrië. Sabbahs tekening is een aanpassing het origineel van het Franse satirische platform, met daarbij de tekst ‘wij zullen weer opstaan’. 

Dat meldt het Turkse nieuwsblad AA TurkiyeDinsdag publiceerde het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo een cartoon op sociale media met daarop verwoeste gebouwen en de Franse tekst ‘het is niet eens meer nodig om tanks te sturen’. Inmiddels zijn meer dan 16.000 doden geborgen, als slachtoffer van de aardbeving in Turkije en Syrië. Op sociale media reageerden gebruikers woedend; sommigen vonden de cartoon ‘walgelijk’ en anderen noemden het werk van Hebdo ‘smakeloos’.

Abrar Sabbah noemt de Hebdo cartoon ‘immoreel‘ en tekende de cartoon opnieuw, maar dan door haar eigen draai eraan te geven. Op haar sociale media is te zien hoe zij elementen van de cartoon wist en in plaats daarvan een grote vuist met een rode Turkse vlag tekent.

‘Zo zou je moeten tekenen’, schrijft Sabbah. Ze voegt daaraan toe: ‘Deze sterke mensen zullen opstaan.’ Haar cartoon is intussen duizenden keren gedeeld. Gebruikers bedanken de kunstenares voor haar werk en noemen haar ‘moedig’.

- Advertentie -