13.8 C
Amsterdam

Turkse schrijfster: ‘Als er weer een coup komt, ga ik mijn foute buren afslachten’

Lees meer

De Turkse schrijfster Sevda Noyan heeft in haar land voor de nodige commotie gezorgd. Op televisie vertelde ze dat als er weer een couppoging tegen Erdogan wordt gedaan, zij haar ‘foute’ buren gaat vermoorden. Ze heeft zelfs al een lijstje gemaakt.

Noyan deed haar uitlatingen op Ülke TV, een Turkse televisiezender die het regime van president Recep Tayyip Erdogan steunt.

‘Mijn familie kan ongeveer vijftig mensen doden. We zijn hierop goed voorbereid, zowel materieel als geestelijk. We staan achter onze leider en laat mij zeggen dat we hem niet zullen laten vallen. Diegenen (die streven naar een staatsgreep, red.) moeten oppassen. Er zijn drie tot vijf van zulke mensen (anti-Erdoganisten, red.) in ons appartementencomplex. Mijn lijst is klaar.’

Op social media was er veel kritiek op Noyan. Ze neemt echter geen afstand van haar leider. ‘Mijn leider is Recep Tayyip Erdogan. Ik ben tot het einde bij hem’, twitterde ze.

Noyans uitlatingen waren een reactie op de controverse rond journalist Ragip Zarakolu, die door Erdogan ervan wordt beschuldigd aan te zetten tot een nieuwe coup. In een column vergeleek Zarakolu Erdogan met oud-premier Adnan Menderes, die in 1960 dankzij een militaire staatsgreep ten val kwam en een jaar later werd opgehangen.

- Advertentie -