12 C
Amsterdam

Unicef wil dat ‘oorlog tegen kinderen’ stopt

Lees meer

UNICEF waarschuwt voor het Israëlische geweld in Gaza, dat volgens de hulporganisatie vooral moeders en hun kinderen treft.

Volgens de VN-kinderrechtenorganisatie zijn de Israëlische aanvallen in het zuiden van de Gazastrook net zo wreed als die in het noorden, waar de situatie al hartverscheurend was.

UNICEF-woordvoerder James Elder maakt zich grote zorgen. ‘De aanvallen in het zuiden van Gaza zijn net zo wreed als wat het noorden heeft doorstaan. Het wordt erger voor kinderen en moeders’, schrijft hij op X. Hij wil dat er een einde komt aan ‘de oorlog tegen kinderen’. Als je zwijgt hierover ben je medeplichtig aan het Israëlische geweld, zegt hij ook.

Israël voert nu meer dan acht weken bloedige lucht- en grondaanvallen uit op de Gazastrook, waarbij al meer dan 15.000 doden zijn gevallen, waaronder meer dan 6.000 kinderen. Meer dan 40.000 Palestijnse burgers zijn gewond geraak. Israël neemt wraak voor de Palestijnse tegenaanval van 7 oktober, waarbij zo’n 1.200 Israëliërs omkwamen.

Voor donderdag hebben demonstranten weer sit-ins op stations aangekondigd om te protesteren tegen het Israëlische geweld in Gaza.

- Advertentie -