17.2 C
Amsterdam

Meer donaties voor Gaza tijdens ramadan

Lees meer

Tijdens de ramadan is dit jaar meer geld voor noodhulp in Gaza gedoneerd dan voorgaande jaren, volgens het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) dat 380 moskeeën vertegenwoordigt. Zo schrijft Trouw.

Het is nog niet duidelijk hoeveel geld er meer is binnengekomen, aldus de voorzitter van het CMO Muhsin Köktas tegen Trouw. ‘De Gazastrook is platgebombardeerd en er is hongersnood. Iedereen ziet elke dag de beelden, dus dat is een extra trigger’, aldus Köktas.

Hulporganisatie Hasene en Stichting Internationale Hulporganisatie Nederland hebben al wel cijfers over de binnengekomen bedragen, respectievelijk ‘iets meer’ dan een miljoen euro en een half miljoen euro. Beide hulporganisaties verwachten dat het bedrag nog zal stijgen op de laatste dag van de ramadan en het suikerfeest.

Sinds 7 oktober zijn meer dan 30.000 Palestijnen omgekomen in de oorlog. Meer dan het dubbele van dat aantal is gewond geraakt en lijdt honger.

Tijdens de ramadan wordt van moslims zakaat (aalmoezen) verwacht, naar vermogen. Dat geld wordt via stichtingen of tijdens het suikergebed in moskeeën opgehaald, maar kan ook persoonlijk worden gedoneerd.

- Advertentie -