20.7 C
Amsterdam

Verenigde Arabische Emiraten steunen Macron: ‘Hij heeft volkomen gelijk’

Lees meer

Anwar Gargash, de minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Arabische Emiraten, staat achter de Franse president Emmanuel Macron. Volgens Gargash moeten moslims integreren in westerse samenlevingen.

Moslims zouden goed moeten luisteren naar wat Macron precies zegt, aldus Gargash (foto) tegenover de Duitse krant die Welt: ‘Hij wil moslims in het Westen niet isoleren, en hij heeft volkomen gelijk.’

Volgens Gargash moeten moslims op een betere manier integreren in westerse landen. ‘De Franse staat heeft het recht om te zoeken naar manieren om dit te bereiken, parallel aan de bestrijding van extremisme en maatschappelijke afzondering.’

De Verenigde Arabische Emiraten staan relatief geïsoleerd. Moslimlanden van over de hele wereld vinden dat de ‘anti-islamistische’ maatregelen die Frankrijk nu neemt ‘islamofoob’ zijn en hekelen het dat na de moord op geschiedenisleraar Samuel Paty de Mohammed-cartoons werden geprojecteerd op enkele overheidsgebouwen.

Frankrijk heeft de Organisatie tegen Islamofobie in Frankrijk en de NGO BarakaCity verboden, net als de Turks-nationalistische Grijze Wolven.

De Verenigde Arabische Emiraten besloten eerder dit jaar diplomatieke betrekkingen aan te gaan met de staat Israël. Deze stap stuitte op veel onbegrip stuitte onder andere moslimlanden vanwege het nederzettingenbeleid op de Westbank, de bezetting van Oost-Jeruzalem en de discriminatie van Palestijnen.

- Advertentie -