23.1 C
Amsterdam

Video: Engelse fan roept ‘Free Palestine!’ tegen verslaggever uit Israël

Lees meer

Engeland mag zich na de 3-0 overwinning op Senegal van gisteravond opmaken voor een knetterende kwartfinale tegen Frankijk op het WK in Qatar. Na afloop sprak een Israëlisch tv-zender met Engelse fans en dat leverde ook vuurwerk op, zo is te zien in een video die vandaag viral gaat.

De verslaggever vroeg het uitzinnige groepje fans of ze denken dat Engeland het WK gaat winnen, waarop de supporters enthousiast bevestigend antwoordden. Terwijl de verslaggever nog een vraag wilde stellen, schreeuwde een van de supporters ‘Maar nog belangrijker is: free Palestine!

Daarna zei de interviewer het alleen nog over voetbal te willen hebben, maar de groep liep alweer weg. Daarop trok de interviewer een van de fans er nog even bij, om het alsnog over voetbal te hebben.

Maar zijn leed was al geschied. De video, waarop te zien is hoe het goede gemoed van de verslaggever al snel overslaat naar puur ongemak, wordt begroet met veel (leed)vermaak door met name Arabische en islamitische socialmediagebruikers.

Eerder zei een Saoedische fan tegen een Israëlische tv-verslaggever dat hij ‘hier niet welkom’ is. Ook weigeren sommige Arabische fans interviews met Israëlische journalisten. Een journalist werd zelfs uit zijn taxi gezet nadat hij aangaf uit Israël te komen.

Terwijl de OneLove-band in Qatar verboden is, omdat die wegens de nadruk op acceptatie van homoseksualiteit grievend zou zijn voor het streng-islamitische land, zwaaien veel fans met de Palestijnse vlag. Ook droegen Qatarese functionarissen een band die solidariteit met de Palestijnen uitdrukt.

- Advertentie -