14.8 C
Amsterdam

Video: Marc-Marie Huijbregts geeft Gert Verhulst ‘racisme-les’

Lees meer

De Nederlandse cabaretier Marc-Marie Huijbregts heeft de Vlaamse mediacoryfee Gert Verhulst in diens gloednieuwe praatprogramma Tafel van Vier op zijn nummer gezet over racisme. Dit, nadat Verhulst in de eerste uitzending een paar keer het ‘n-woord’ gebruikt had in een discussie over ‘woke’.

‘Hoe vond je zelf dat het ging?’ vraagt Huijbregts aan Verhulst, die zelf ook vond dat ‘het een beetje uit de hand liep met de woke-discussie’.

‘Ik vind ‘woke’ een goed woord en politiek correct ook, waarom zou je politiek incorrect willen zijn? Ik vind het fijn om over dingen na te denken’, aldus Huibregts. Hij zegt er ‘gisteren graag bij zijn geweest, om tegen je te zeggen dat we eigen geen boodschap hebben aan het feit dat jij als witte heteroman geen probleem hebt met een woord.’

Een zichtbaar aangedane Verhulst zegt daarop: ‘Oké, dankjewel’. Maar Huibregts gaat door: ‘Het is goed dat iemand Gert, een groot voorbeeld van een blanke man, bij de arm pakt en zegt: ‘Nou is het afgelopen.’’

Verhulst kijkt verbaasd op: ‘En weg met de oude blanke heteroman?’

Huibregts: ‘Nou, niet weg.’ Maar hij vind wel dat mensen moeten realiseren dat als een witte man als Verhulst iets niet racistisch vindt, dat eigenlijk helemaal niet uitmaakt.

Verhulst, sarcastisch: ‘Ik had ook nog allemaal meningen deze avond, maar die doen eigenlijk niet ter zake’.

En dan vraagt Huibregts of Verhulst wel eens in therapie is geweest. ‘Nog niet, antwoordt Verhulst. ‘Het zou goed zijn om dat te doen, om te leren meer fluïde te worden met je gedachtengoed’, aldus Huibregts.

Dan breit Verhulst er een einde aan, door excuses te maken ‘voor als er mensen gekwetst zijn’.

Intussen is bekend dat een redacteur na één dag bij Tafel van Vier vanwege de racisme-rel ontslag heeft genomen van het programma. ‘Ik vond het beschamend en onwezenlijk. Hoe wereldvreemd kun je zijn?’, aldus de redacteur.

- Advertentie -