16.4 C
Amsterdam

Vrijdag demonstreren Oekraïeners in Amsterdam tegen de oorlog

Lees meer

De Russische oorlog tegen Oekraïne is ‘een oorlog tegen heel Europa’. Met die boodschap vindt vrijdag een demonstratie plaats op het Amsterdamse Museumplein. De stichting Oekraïeners in Nederland is een van de organisatoren.

Daarnaast zijn ook Amnesty International, vredesorganisatie Pax, de politieke partij Volt en actiegroep The Soul of Europe betrokken bij de organisatie. De PvdA, GroenLinks, de PvdD en D66 steunen het initiatief.

‘Met aanzienlijke steun van de Nederlandse regering en alle andere bondgenoten is Oekraïne bestand tegen een terroristische en genocidale oorlog’, stelt Oleksandr Tomashchuk van de stichting Oekraïeners in Nederland. ‘Oekraïense mensen blijven echter elke dag sterven omdat de oorlog doorgaat.’

Volt, een politieke partij die als beweging in veel Europese landen actief is, demonstreert vrijdag ook elders in Europa tegen de oorlog. Intussen blijft Nederland – getuige een serie artikelen in het Dagblad van het Noorden ook in Groningen en Drenthe – ruimhartig opvang bieden aan 106.000 Oekraïense ontheemden.

- Advertentie -