VS: hardloopster loopt record, maar gediskwalificeerd om hoofddoek

Lees meer

De 16-jarige scholiere Noor Alexandria Abukaram uit Ohio kon haar ogen niet geloven. Ze had tijdens een hardloopwedstrijd een nieuw persoonlijk record gelopen, maar haar naam ontbrak op het scorebord. Het was geen fout. Ze was gediskwalificeerd omdat ze een hoofddoek droeg.

Tegen de Amerikaanse nieuwszender CNN vertelt de teleurgestelde sporter: ‘Waarom moet je je geloof verloochenen en een deel van je bent, om iets anders te doen waar je helemaal gepassioneerd over bent?’

Abukaram had het hele seizoen keihard getraind. Ze droeg een hoofddoek, maar niemand deed hier moeilijk over. Tijdens de wedstrijd was het opeens wel een probleem.

De Ohio High School Athletic Association, die besloot om Abukaram te diskwalificeren, stelt nu dat atleten met een hoofddoek een ontheffingsbriefje mee moeten nemen. Abukaram had zo’n briefje niet.

De school heeft alsnog voor een ontheffingsbriefje gezorgd, zodat Abukaram in de toekomst wel kan meedoen aan sportwedstrijden. Niettemin hoopt Abukaram dat de regels in de toekomst worden versoepeld om vervelende toestanden als deze te voorkomen.

De zaak-Abukaram heeft in de Verenigde Staten voor veel beroering gezorgd. Media spreken er schande van hoe de 16-jarige sporter is behandeld.

- Advertentie -

11 REACTIES

 1. Hou toch eens op met die huilverhalen. Niemand gelooft dat toch nog ! Lees de stukken over Darya Safai in EW.
  Een hoofddoek is GEEN onderdeel van het islamitisch geloof, maar een cultuur uiting die nergens verplicht is maar
  alleen wordt gebruikt om vrouwen te onderdrukken. Gewoon poot stijf houden : ook niet trainen met een doek.
  Uitzonderingen als zonneallergie daargelaten.

  • Hoofddoek heeft juist niks te maken met cultuur, is een verplichting die duidelijk wordt uitgelegd in de Koran, maar ook de Bijbel en de Thora. Jammer dat je geen van deze heilige boeken hebt gelezen🤷🏻‍♂️

  • Het is wel een onderdeel van geloof ( Islam). Verdiep je in Koran, dan zal je vanzelf zien, dat het niet cultuurgebonden is. Eerst lezen dan praten. Dat vrouwen worden onderdrukt in sommige Islamitishe landen, daar ben ik met je eens, maar dat is cultuurgebonden en heeft absoluut niks met Islam te maken. Ik weet veel over Islam, mocht je vragen hebben mag je gerust stellen.

  • Wie heeft jou dit wijsgemaakt ?😂
   Moet gewoon lachen om jou onwetende reactie sorry🙊
   Als je ergens geen kennis van heb kun je beter zwijgen.
   Je zet jezelf nu enkel ten schande 🙄

  • Het is een onderdeel van het Islamitische geloof, van het Joodse geloof en ook in de Bijbel bedekken vrouwen hun haren om rein te zijn. Dat laatste wordt nog steeds gedaan bij de kerkgang bij strengere Christelijke gelovigen.
   Overigens was het in NL in de 50/60s not done voor een nette dame om zonder hoofddoek de straat op te gaan.
   Informeer jezelf voordat je meeblaat met de dommen.

  • Voordat je je mening of een mening van een ander opstelt

   Doe eerst onderzoek ..en dan meer onderzoek op het gebied van islamtische leerwijze

   Hoofddoek is never nooit een onderdrukking geweest

   Dat maakt het westen van

   Wat allemaal in jullie ogen niet volgens het plaatje past is in jullie ogen onderdrukking

   Dat kan ik ook zeggen van jullie vrouwen

   Die half naakt rondlopen….dat ze zo gedwongen zijn door een cultuur die vrouwen als lustobject zien .

   En op die manier zien het westen deze vrouwen meer staan dan als ze intellectueel door het leven gaan

   Je ziet het vaak
   Borstvergroting…afslankprogrammas..botox ..neusverkleining….alles moet zo mooi en slank voor de bikini…want anders zijn de normale vrouwen afgeschreven…

   Dat noem ik onderdrukking…dat die vrouwen niet meer hun zelf mogen zijn…ze worden zo afgeschreven dat ze niets meer waard zijn..

   Ga zelf onderzoek doen..je zal verbaasd staan..
   Dat grootste deel van moslim vrouwen bewust kiezen om hoofddoek te dragen omdat ze hiermee spiritueel dichterbij hun Heer kunnen zijn .

   zoals destijds de nonnen in jullie christelijk gereformeerde Nederland en niet te vergeten de joodse vrouwen die vroeger hoofddoeken droegen en nu zijn het pruiken…want hun echte haar die mogen ze niet showen aan ander mannelijke geslacht ..

   Wat ik versta van onderdrukking.
   Is het westen die ons nu onderdrukken om niet ons zelf kunnen zijn…en ons geloof kunnen beleiden..waar we recht op hebbrn om te beleiden volgens de grondwet .

   Dat is pas onderdrukking

   Dat jij en jouw soortgenoten zulke teksten noteren en door sturen

   Dat is pas ONDERDRUKKING

 2. Iedereen moet vrij zijn om Al Dan niet een hoofddoek to dragon. Zelf ga ik, als atheist, veel met moslims en moslima om. Zij kunnen zelf betaken voor het dragen van een hoofddoek of meer. Er zijn zelfs dames die af en toe een hoofddoek dragen. Vrijheid en blijheid.

  Belachelijk dat buitenstaanders denken te bepalen wat wel en niet kan. Helemaal disrespectful om iemand te diskwalificeren vanwege de hoofddoek. Doen ze dat ook wanneer iemand een kruis als bedel heeft omhangen??

  Stop toch met die oneindige hypocretie en laat iedereen in hun waarde!

 3. Belachelijk wat heeft haar prestatie te maken met der hoofddoek. Zwemmers dragen immers ook een muts .schaatsers ook. Moeten we die ook gaan diskwalificeren. Nee omdat het daar is toe gestaan en beter is dan mag het wel. Dame ziet er keurig uit en niks mee. Top prestatie jammer dat het weer zo moet gaan. Hypocriete gedoe bah

 4. Als iedereen bij Darya safy zijn tanden poetst dan heeft zij geen werk meer en zo is het ook met de politieke hoofddoeken débat, dan zitten die daar klonten uit hun neus te peuteren. Is tandenpoetsen dan geen onderdeel van hygiëne misschien en alleen een cultureel bijzaakje. Komaan mensen, religies zijn geen New âge spiritualiteit wat opeens is komen opdagen. Het hoofddoek je is gewoon weer een vorm van onderdrukking via politici. Heb respect en of je nu een hoofddoek ophebt of piercing, keppeltje, pruik, leef en laat leven. Attitude problematiek is nu de mainstream 🙅‍♀️

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here