18.4 C
Amsterdam

Wanhopige burgers in Gaza kunnen geen kant op

Lees meer

Terwijl Israëlische bommen onophoudelijk neerdalen op Gaza, staan Palestijnen doodsangsten uit. Ze kunnen nergens naartoe. Zo meldt de nieuwssite Middle East Eye.

In een van de vele video’s die uit Gaza binnenstromen zoeken ontredderde Palestijnen onder het puin naar gewonden en de lichamen van dierbaren. Een horrorscène uit het vluchtelingenkamp Al-Shati, op de zesde opeenvolgende dag van Israëlische vergeldingsbombardementen, nadat Hamas een bloedbad aanrichtte in Israël.

Er zijn ten minste tien burgers omgekomen in het vluchtelingenkamp, nadat Israëlische straaljagers vier raketten hebben afgeschoten op burgerdoelen, aldus Palestijnse media.

Ondertussen heeft Israël alle toevoer van water, eten, brandstoffen en elektriciteit naar Gaza afgesloten. Terwijl de dode lichamen van Palestijnen op straat worden opgestapeld, werken de vriezers in het mortuarium niet meer, meldt Middle East Eye. Ook de vele ziekenhuizen kunnen niet meer functioneren.

Volgens Palestijnen zijn deze bombardementen ‘het ergste wat zij ooit hebben meegemaakt’. Hele wijken zijn door Israël met de grond gelijk gemaakt, zeggen zij tegen Middle East Eye. Families verzamelen zich in scholen en ziekenhuizen. De autoriteiten in Gaza waarschuwen dat er een potentieel risico is op de uitbraak van ziektes, vanwege het gemis van schoon water.

- Advertentie -