16.3 C
Amsterdam

Westlandse moskeesoap ettert door: college ontwijkt motie van wantrouwen

Lees meer

Het Westlandse college heeft een motie van wantrouwen gisteravond overleefd. Er werd gedebatteerd over de afgeblazen verkoop van het pand ‘De Eendenburcht’ aan het Islamitisch Cultureel Centrum Wateringen (ICCW).

Het rechtse college is niet zo happig op een moskee in de gemeente Westland en zette De Eendenburcht op de huizenverkoopsite Funda. Volgens het college zou er een nota zijn aangenomen waardoor dit soort gemeentelijke panden niet meer één op één, maar in de openbare verkoop moesten worden verkocht. Maar deze nota, zo bleek uit een Wob-verzoek, helemaal niet te bestaan.

Wethouder Leen Snijders (ChristenUnie-SGP) waste gisteravond zijn handen in onschuld. ‘Ik kan me niet herinneren dat ik het woord nota tijdens dat laatste gesprek met ICCW in mijn mond genomen heb’, zei hij. ‘Ik moet een richtinggevend memo bedoeld hebben over hoe we met dit soort vastgoed omgaan.’

De wethouder beweerde dat de gemeente en ICCW er samen niet uitkwamen. ‘Gaandeweg hebben we daarom – in combinatie met de nieuwe algemene lijn van gemeentelijk vastgoed om dit soort panden openbaar te verkopen – besloten het proces te beëindigen.’

De oppositiepartijen namen geen genoegen met deze uitleg en de lokale partij Westland Verstandig diende een motie van wantrouwen in. Deze motie werd door geen enkele partij gesteund, meldt Omroep West. ‘Dat gaat ons drie weken voor de verkiezingen weinig brengen, bovendien vertraagt het alleen maar het verkoopproces aan de islamitische vereniging’, zegt Benjamin Hofland van D66.

Een motie om de gesprekken tussen de gemeente en ICCW te heropenen krijgt daarentegen wel een meerderheid. Alleen de LPF is tegen.

- Advertentie -