19.1 C
Amsterdam

Zaanse moskee mag niet uitbreiden, Denk: stemmingmakerij VVD en CDA

Lees meer

De gemeenteraad van Zaanstad heeft besloten dat de Essalam-moskee in Zaandam niet mag uitbreiden. Dit schrijft de lokale krant de Orkaan.

Coalitiepartijen VVD, D66 en CDA, een trits lokale partijen, de SP en de Partij voor de Dieren stemden tegen de plannen, die laatste partij omdat er anders een stukje groen zou worden opgeofferd.

Denk was bij monde van raadslid Sebnem Pancar een felle voorstander van de uitbreiding van de moskee. Hij beschuldigde VVD en CDA van stemmingmakerij voor de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen. Ook GroenLinks, PvdA en ChristenUnie hadden geen moeite met de uitbreiding van de moskee.

Buurtbewoners hadden geklaagd over de uitbreiding van de moskee, mede omdat veel bezoekers van het gebedshuis uit andere wijken komen. Dit zou veel extra verkeer opleveren. Met een uitbreiding van de moskee zou de verkeersoverlast alleen maar erger worden.

In maart vorig jaar kreeg de Essalam-moskee bezoek van leden van de extreemrechtse actiegroep Rechts Verzet, die spandoeken ophingen. Sindsdien wordt de moskee beveiligd. In november kreeg een andere moskee in Zaandam een steen door de ruit.

- Advertentie -