16.5 C
Amsterdam

Jaswina Elahi nieuwe columnist bij de Kanttekening

Lees meer

Jaswina Elahi is onderzoeker aan de Haagse Hogeschool. Voor de Kanttekening zal zij een maandelijkse column schrijven.

Elahi is gespecialiseerd in culturele diversiteit, sociaal werk, stedelijke kwesties en cultureel erfgoed. Dit voorjaar deed Trouw verslag van Elahi’s onderzoeksproject om het welzijn verhogen in de Haagse Molenwijk.

Ze is geboren in Eindhoven, studeerde Kunst en Cultuurwetenschappen in Rotterdam en promoveerde in de Filosofie aan Tilburg University. Haar proefschrift gaat over de behoefte van jongeren om etnische websites te bezoeken. Buiten haar academische werk om geeft Elahi les in Kuchipudi, een dansstijl uit Zuid-India. Ook schrijft ze over Bollywood-films.

Elahi’s eerste column verscheen vandaag: over hoe extreemrechts denken ‘is doorgesijpeld’ naar de mainstream. Waar Janmaat nog werd uitgelachen, worden partijen als CDA en VVD nu meegezogen in een radicaal discours, stelt zij. ‘De ‘gewone Nederlander’ is in werkelijkheid een ‘witte man’.’

Nu u hier toch bent...

Goede journalistiek kost geld. Leden en donaties maken onze gebalanceerde berichtgeving over biculturaliteit, zingeving en vrijheid mogelijk. Steun ons daarom als u ons werk belangrijk vindt.

Vertel mij meer!
- Advertentie -