16.8 C
Amsterdam

2000 zieke kinderen uit Gaza naar Abu Dhabi gebracht

Lees meer

2000 zieke en gewonde kinderen zijn met bussen en vliegtuigen uit Gaza naar Abu Dhabi gebracht, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Dit bericht het Jeugdjournaal.

De 2000 kinderen zijn niet de enige kinderen uit Gaza die hulp nodig hebben. De ziekenhuizen in Gaza zijn overvol en de omstandigheden zijn slecht. Zo functioneren slechts 11 van de 36 ziekenhuizen in Gaza, hoewel de diensten in deze ziekenhuizen beperkt zijn. Bovendien ligt slechts één van deze ziekenhuizen in het noorden van de Gazastrook, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

De Arabische nieuwssite Middle East Monitor berichtte vorige week dat er in opvangplekken in Gaza besmettelijke ziekten zijn uitgebroken, als gevolg van ondervoeding en gebrek aan schoon drinkwater en persoonlijke hygiëne. Er is sprake van een aanzienlijke toename of een verhoogd risico op een uitbraak van bepaalde overdraagbare ziekten en aandoeningen, schrijft de nieuwssite. Het gaat onder meer om diarree, waterpokken, geelzucht en aandoeningen zoals luizen en schurft. 

Eergisteren berichtten de gezondheidsautoriteiten in Gaza dat er sinds 7 oktober 19.667 doden zijn gevallen als gevolg van de bloedige Israëlische aanvallen. Het aantal gewonden ligt veel hoger: maar liefst 52.586 mensen. De meeste slachtoffers zijn vrouwen en kinderen.

Volgens VN-hulporganisatie Unicef is Gaza voor kinderen nu de gevaarlijkste plek op aarde, aldus het Jeugdjournaal. 

- Advertentie -