2.9 C
Amsterdam

Ambassade Israël hekelt Baudet na ‘schandelijke’ Holocaustvergelijking

Lees meer

De Israëlische ambassade reageert bezorgd nadat Thierry Baudet dit weekend tweette dat ongevaccineerden ‘de nieuwe Joden’ zijn. Ook het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) reageert ontsteld.

De Forum voor Democratie-leider stelt dat de coronamaatregelen te vergelijken zijn met die van ‘de jaren dertig en veertig’. Volgens Baudet zijn ongevaccineerden ‘de nieuwe Joden’ en zijn ‘de wegkijkende uitsluiters’ de nieuwe nazi’s en NSB’ers. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vergasten de nazi’s zes miljoen Joden.

‘De ambassade van Israël in Den Haag ziet met grote bezorgdheid de schandelijke vergelijkingen van de vaccinatiekwestie met de Holocaust’, schrijft het Twitter-account van de Israëlische ambassade in Nederland. ‘Er is geen rechtvaardiging voor dergelijke vergelijkingen die antisemitisme aanmoedigen en de nagedachtenis van de Sjoa (Holocaust, red.) minachten.’

‘Baudet gaat hiermee veel verder dan een ongepaste vergelijking tussen de situatie nu en de jaren ’30 van de vorige eeuw. Hij zegt nu expliciet dat we de Holocaust herleven. Daarmee kan niemand die ook maar een beetje open staat voor feiten hem nog serieus nemen’, twittert ook het het CIDI.

CIDI-directeur Hanna Luden stelt Baudet met dit soort uitspraken meewerkt ‘aan de ontkenning van de geschiedenis’. En dat is kwalijk, ‘omdat jongeren voor waar aannemen wat hij zegt en niet beseffen dat hij onzin verkondigt. De geschiedenis mag niet verkracht worden’.

Senator Henk Otten, die in 2019 bij FvD vertrok, vindt dat het Openbaar Ministerie moet overgaan tot actie en de top van FvD moet aanpakken. ‘Het wordt nu snel erger en dit gaat enorm escaleren.’

- Advertentie -