17.8 C
Amsterdam

Amerikaanse Senaat bereidt sancties tegen Turkije voor

Lees meer

De Republikeinse senator Lindsey Graham en zijn Democratische collega Chris Van Hollen zijn tot een akkoord gekomen: er moeten strenge sancties komen tegen Turkije vanwege de invasie in Syrië.

Turkije is gisteren Noord-Syrië binnengevallen. Dit gebeurde nadat de Turkse president Erdogan van de Amerikaanse president Trump gedaan kreeg dat de laatste Amerikaanse troepen uit Noord-Syrië worden teruggetrokken. In de Verenigde Staten is er veel kritiek op Trumps besluit, ook vanuit zijn eigen Republikeinen.

De Republikeinse senator Lindsey Graham en de Democratische senator Chris Van Hollen hebben besloten een voorstel in te dienen om Turkije zware sancties op te leggen. Ze vinden dat Erdogan en zijn ministers geen toegang mogen hebben tot hun vermogens in Amerika. Ook zouden buitenlandse bedrijven en individuen die militair materiaal verkopen aan Turkije sancties aan hun broek moeten krijgen.

‘Terwijl de regering weigert te handelen tegen Turkije, verwacht ik brede steun vanuit beide partijen’, zegt Graham op Twitter.

- Advertentie -