20.2 C
Amsterdam

Amsterdam: plannen voor extra islamitische middelbare school

Lees meer

Het bestuur van de islamitische basisscholen El Amien I en II in Amsterdam wil een islamitisch lyceum oprichten. Dit meldt het Parool.

Het bestuur heeft een aanvraag ingediend bij het ministerie van Onderwijs. Als de plannen doorgaan, zal dit lyceum de tweede islamitische middelbare school worden in Amsterdam en de derde in Nederland.

‘We geven gehoor aan een al langer levende wens bij ouders’, zegt Younes Hanin, directeur-bestuurder van El Amien I en II. Hij zegt dat hij een school wil met kwalitatief goed onderwijs.

Als er een nieuwe school komt, dan is dat mogelijk nadelig voor het veelbesproken Cornelius Haga Lyceum. Deze islamitische school is de afgelopen jaren negatief in het nieuws gekomen en wordt geplaagd door bestuurlijke ruzies.

Hanin zegt dat het niet zijn bedoeling is om het Haga Lyceum een kopje kleiner te maken. Op basis van de belangstelling bij islamitische ouders, denkt hij dat er ruimte is voor wel drie islamitische middelbare scholen in de hoofdstad.

Sinds vorig jaar november is de oprichting van nieuwe scholen makkelijker geworden dankzij een nieuwe wet. Tot 1 november dit jaar heeft het bestuur van El Amien de tijd op voldoende handtekeningen op te halen bij de ouders.

- Advertentie -