17.9 C
Amsterdam

Amsterdam start campagne tegen discriminatie op het werk

Lees meer

De gemeente Amsterdam is een nieuwe campagne tegen discriminatie gestart. Deze keer staat discriminatie op de arbeidsmarkt centraal. Zo moeten moslims volgens de campagne de ruimte krijgen om te bidden.

Deze week en volgende week is de antidiscriminatiecampagne te zien op straat, in het openbaar vervoer, op social media en op diverse werkplekken. Uit onderzoek blijkt dat één op de zeven werkende Amsterdammers discriminatie op de arbeidsvloer ervaart, aldus de Amsterdamse omroep AT5.

‘Door middel van de posters op straat en online blijven we benadrukken dat er voor discriminatie en racisme geen ruimte is in Amsterdam’, zegt diversiteitswethouder Rutger Groot Wassink (GroenLinks). Hij noemt het ronduit treurig dat campagnes nodig zijn, want ‘racisme en discriminatie zijn onacceptabel’.

Twee jaar geleden haalde Groot Wassink het nieuws, omdat hij via zogenoemde mystery guests discriminatie bij het solliciteren wilde aanpakken. De Telegraaf pakte groots uit over dit plan en de VVD-fractie in de Amsterdamse gemeenteraad vreesde voor een angstcultuur.

Telegraaf-verslaggever Daniel van Dam heeft nu ook felle kritiek op de antidiscriminatiecampagne in Amsterdam, vanwege een campagneposter met de tekst: ‘Steun jij jouw collega als die wil bidden op het werk?’ Van Dam: ‘Bidden op werk, vinden ze in Amsterdam héél belangrijk. Decennialang werd religie verguisd in de hoofdstad. Nu opeens heel sensitief allemaal’, twittert hij.

De nieuwe antidiscriminatiecampagne roept op tot actie. Het Meldpunt Discriminatie ondersteunt die oproep. ‘Spreek degene die discrimineert aan. Of als de collega die het overkomt het niet durft, samen daarin optrekken of naar de leidinggevende optreden. Of samen erover praten hoe het ingestoken kan worden. Samen sta je gewoon sterker.’

- Advertentie -