17.2 C
Amsterdam

Australië: hoogzwangere moslima zwaar mishandeld door ‘islamofobe’ man

Lees meer

Momenteel gaat een video viral van een hoogzwangere vrouw in Australië die wordt mishandeld door een 43-jarige man. De Australische moslimraad spreekt van een islamofobe aanval, gezien de vrouw een hijab droeg en de man anti-moslimtaal zou hebben uitgeslagen. De aanval is vorige week vastgelegd op camera.

Op de camerabeelden is te zien dat de 31-jarige vrouw met twee andere vrouwen zit te kletsen in een café in Sydney. Dan komt er een man in beeld. Hij leunt over de tafel en slaat de vrouw herhaaldelijk in het gezicht. De vrouw valt op de grond en de man begint op haar hoofd te stampen. Omstanders trekken hem van haar weg.

De Australian Federation of Islamic Councils (AFIC) laat weten dat de man ‘islamofobe taal’ uitsloeg voordat hij de vrouw aanviel. ‘Dit is duidelijk een islamofoob voorval en we verwachten dat dit ook als zodanig behandeld wordt.’

De vrouw zou 38 weken zwanger zijn, meldt het Engelse dagblad the Sun. De 43-jarige man zit vast op verdenking van mishandeling.

Uit onderzoek van de Australische Charles Sturt University bleek deze maand dat moslimhaat in Australië een groeiend probleem vormt. Met name vrouwen met een hoofddoek zijn het slachtoffer.

- Advertentie -