21.4 C
Amsterdam

Bayern-voetballer Mazraoui (ex-Ajax) weigert te poseren met glas bier

Lees meer

De jaarlijkse bierfoto van de spelers van Bayern München heeft dit jaar de wenkbrauwen doen fronsen bij sommige Bayern-fans. Terwijl alle spelers gekleed in lederhosen en mét bier in de hand naar de camera kijken, heffen rechtsback Noussair Mazraoui (ex-Ajax) en steraanvaller Sadio Mané (ex-Liverpool) geen glas.

Beide spelers zijn vrome moslims die geen alcohol drinken. Ze willen daarom ook niet met een bierglas in de hand op de foto, meldt het Duitse magazine der Spiegel.

‘Ik hou ervan om lederhosen te dragen omdat ik in algemene zin erg geïnteresseerd ben in verschillende culturen en hun tradities’, aldus Mané, maar een glas bier is net een brug te ver.

Mané en Mazraoui zijn overigens niet de eerste Bayern-spelers die niet met bierglas op de jaarlijkse foto willen. De Franse aanvaller Franck Ribery, ook een vrome moslim, weigerde dit ook tijdens zijn Bayern-jaren (2007-2019). Hetzelfde geldt voor de Marokkaan Medhi Banatia en Zwitser Xherdan Shaqiri in 2014.

In 2013 was er nog enige ophef omdat Ribéry in 2013 tijdens het kampioenschapsfeest een bierdouche getrakteerd kreeg, geïnstigeerd door zijn ploeggenoot Jerome Boateng. Geruchten dat daar over problemen ontstond werden toen door Boateng afgedaan. ‘Alles is goed tussen mij en mijn broer Ribéry’, zei hij. ‘Het ging om alcoholvrij bier, dus alles is goed’.

- Advertentie -