13.2 C
Amsterdam

België: man moet cel in na racistische berichten aan zwarte weervrouw

Lees meer

Zes maanden cel, waarvan vijftien dagen effectief, voor het aanzetten tot haat en geweld. Dat is de straf voor een man uit België die de zwarte weervrouw Cécile Djunga (foto) racistische berichten heeft gestuurd. Djunga werkt voor de Waalse publieke omroep.

In 2018 werd er een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de man. Aanleiding was een video die weervrouw Djunga op Facebook had gepost, waarin ze vertelde dat ze sinds ze op televisie was regelmatig racistisch werd beledigd.

De Belgische politie slaagde erin om de man te vinden die deze racistische beledigingen had gestuurd en haar bovendien dood had gewenst.

Volgens de Brusselse rechtbank waren het zeer ernstige feiten. Dat de verdachte niet wilde snappen dat zijn gedrag laakbaar was werd ook niet op prijs gesteld.

De man verscheen niet in de rechtbank toen de rechter zijn uitspraak deed. Hij moet bovenop zijn celstraf ook een geldboete van 1.600 euro betalen, plus een schadevergoeding aan Cécile Djunga en het Interfederaal Gelijkekansencentrum.

- Advertentie -