14.5 C
Amsterdam

Benetton komt met genderneutrale hoofddoek

Lees meer

Het modemerk Benetton komt met een genderneutrale hijab, die ook door mannen gedragen kan worden. Het Italiaanse bedrijf verkoopt deze bijzondere hoofddoek in verschillende kleuren.

De genderneutrale hijab is ontwikkeld in samenwerking met de Tunesisch-Italiaanse rapper Ghali Amdouni. Benetton omschrijft de nieuwe hoofddoek als volgt: ‘Uniseks hijab in stretchstof. Kleine botsende print aan de linkerkant, die het Benetton logo combineert met Ghali’s G.’

De nieuwe hoofddoek wordt met hoon ontvangen op social media, schrijft de Britse krant Daily Mail. ‘Een kledingstuk dat mannen niet onderdrukt, maar is opgelegd aan miljoenen vrouwen en meisjes’, zegt de islamkritische journalist Ebbaba Hamida.

Rapper Ghali, die 1,6 miljoen volgers heeft op Instagram, trekt zich niets van de kritiek aan: ‘De hijab is een uniek kledingstuk dat ik heel graag wilde hebben’, zegt hij.

‘Toen ik een kind was, werd ik gepest op school, er was niemand om me te vertegenwoordigen, terwijl het nu normaal is. Ik ben het beu om te horen dat alles wat Arabisch of Tunesisch is met iets negatiefs wordt geassocieerd. (…) Nu vind ik het belangrijk om te zeggen dat die diversiteit een toegevoegde waarde is, het is wat mij uniek maakt.’

- Advertentie -