15.7 C
Amsterdam

Oproep: ‘Stop gesleep met asielkinderen’

Lees meer

De overheid moet ophouden asielkinderen constant te verplaatsen. Vaak verhuizen kinderen meerdere malen naar een ander asielzoekerscentrum. Scholen en artsen doen nu een oproep: dit moet stoppen.

Jeugdartsen en scholen schrijven een brief aan staatssecretaris Eric van der Burg (VVD, Asiel). Daarin vragen ze om een ‘stabiele, kindvriendelijke en veilige opvang voor kinderen’.

Tijdens de asielprocedure moeten gezinnen vaak verhuizen van de ene naar de andere locatie. Dit is niet goed voor kinderen, staat in de brief. Het zorgt voor schade in de ontwikkeling van kinderen. Ook krijgen ze er psychische problemen van.

Jeugdarts Petra de Groot vindt dat Nederland hiermee direct moet stoppen. Dat vertelde ze in het tv-programma Op1. Volgens haar is al dat verhuizen schadelijk voor opgroeiende kinderen. Ze wil dat er snel een vaste opvanglocatie komt. Daar kunnen asielkinderen wonen tot hun procedure helemaal is afgerond.

Documentairemaker Sinan Can beaamt dit. Volgens hem is ons land failliet ‘als we een paar honderd gezinnen niet kunnen opvangen’.

- Advertentie -