22.9 C
Amsterdam

Facebook-werknemers tegen leiding: ‘Pro-Palestina-posts te vaak gedeletet’

Lees meer

Bijna tweehonderd Facebook-medewerkers stellen dat het sociale mediaplatform te vaak pro-Palestijnse berichten verwijdert. Dit staat te lezen in een interne brief, die in bezit is van de Financial Times.

De ondertekenaars dringen er bij de leiding van Facebook op aan nieuwe maatregelen in te voeren die ervoor zorgen dat pro-Palestijnse berichten niet worden verwijderd. Dat zou vorige maand, tijdens het Israëlisch-Palestijnse conflict, te vaak gebeurd zijn.

Zo labelde Facebook berichten waarin Palestijnse gebruikers woorden als ‘martelaar’ en ‘verzet’ gebruikten automatisch als oproepen tot geweld.

Het medium verwijderde ook een tijdlang berichten over het geweld in en rond de Al Aqsa-moskee, omdat het deze heilige plek per ongeluk had gelabeld als terroristische organisatie. Inmiddels heeft Facebook hier al excuses voor aangebonden.

De medewerkers willen bovendien een interne taskforce opzetten om potentiële vooroordelen te onderzoeken en aan te pakken. Ook willen ze dat Facebook meer mensen met Palestijnse roots aanneemt.

Sinds vorige maand klagen Palestijnse activisten over Facebook omdat het platform diverse accounts van Palestijnen zouden censureren. Ze zijn daarom een campagne gestart waarin ze Facebookgebruikers oproepen om de Facebook-app een recensie van één ster te geven.

- Advertentie -