Britse Conservatieven zakken dieper in ‘islamofobie’-moeras

Lees meer

De Conservatieve Partij in Groot-Brittannië is een commissie gestart om moslimhaat binnen de partij te onderzoeken. Maar deze commissie is nu al omstreden.

De Muslim Council of Britain stoort het dat de commissie niet alleen moslimhaat wil onderzoeken, maar ook andere vormen van discriminatie. Hierdoor negeert de Conservatieve Partij groeiend bewijs van moslimhaat binnen haar gelederen, meent de Britse moslimraad.

Ook heeft de moslimraad kritiek op commissievoorzitter Swaran Singh. Singh stelde eerder dat het conflict om het Indiase deel van Kashmir ten onrechte wordt geportretteerd als een tragedie voor moslims. Volgens Singh worden Sikhs en Hindoes niet als slachtoffers erkend omdat zij volgens het linkse narratief, in tegenstelling tot moslims, geen echte slachtoffers zouden zijn.

Tory-politica Sayeeda Warsi, die zich sterk maakt voor de bestrijding van moslimhaat in haar partij, gelooft niet dat Singh een onpartijdig onderzoek kan uitvoeren vanwege deze opvattingen. Ook de Britse moslimraad heeft grote twijfels over Singh als voorzitter van de onderzoekscommissie.

Niet alleen moslims twijfelen over Singh. De linkse krant the Guardian meldt dat Singh heeft geschreven voor Spiked Online, waarin hoofdredacteur Brendan O’Neill een tijd geleden kritiek uitte op het woord ‘islamofobie’. O’Neill stelt dat dit begrip is uitgevonden om een open discussie over aspecten binnen de islam onmogelijk te maken.

Vorige week luidde de Britse Moslimraad ook al de noodklok. Het stelde in een verklaring dat er sprake is van ‘een zichtbare angst onder de moslimgemeenschap’ omdat de Conservatieven vorige week de verkiezingen hebben gewonnen.

De Britse Moslimraad ligt veel langer in de clinch met de Conservatieve Partij over moslimhaat, elke keer weer wanneer zich een ‘islamofobie-incident’ voordoet binnen die partij.

Zo openbaarde the Guardian vorige maand ‘anti-islamitische en racistische social mediaberichten’ door vijfentwintig Conservatieve kopstukken en onthulden Britse media dat een Lagerhuis-kandidaat bang is voor ‘Eurabië’. Ook premier Boris Johnson is de kop van jut, omdat hij vorig jaar in een opinieartikel vrouwen in boerka met brievenbussen vergeleek.

- Advertentie -

1 REACTIE

 1. Dat klinkt bekend : “..Muslim Council of Britain stoort het dat de commissie niet alleen moslimhaat
  wil onderzoeken, maar ook andere vormen van discriminatie..” . Waarom niet : hebben moslims een
  voorkeursbescherming nodig ?
  Het artikel over het actieplan tegen Jodenhaat : “..Het is een belediging om antisemitisme en
  discriminatie te koppelen aan etniciteit’, aldus Taimounti…” , terwijl toch echt de kut-Marokkanen
  het meest de Joden – en homo’s – lastigvallen in Amsterdam.
  Het artikel over Marokkaanse Spanjaarden: “..Volgens het laatste jaarverslag van het Spaanse
  ‘Burgerforum tegen Islamofobie’ is veertig procent van de haatmisdrijven in Spanje tegen
  moslims gericht…” . Hoe weten ze dat : komen ook Joden bij het – islamitisch forum- klagen
  dat ze worden gediscrimineerd ? Neen : alléén islamieten ! De openbare registers mogen namelijk
  van ‘Brussel’ geen etnische gegevens bevatten. Hierdoor zijn de kut-Marokkanen hier uit het nieuws.
  Echter in Spanje kúnnen ze dus niet weten welke-groep-wie-discrimineert !

  Moslims eisen overal een voorkeursbehandeling. Raar genoeg krijgen ze die nog -te-vaak ook !

  .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here