12 C
Amsterdam

CBS: ontkerkelijking zet door, aantal moslims blijft constant

Lees meer

Steeds minder mensen rekenen zich tot een bepaalde godsdienst, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het aantal moslims blijft daarentegen ongeveer gelijk.

Er zijn nu minder katholieken en protestanten dan enkele jaren geleden, een trend die al decennialang aan de gang is. In 2019 gaf 20 procent van de Nederlanders aan katholiek te zijn, een jaar eerder was dat 22 procent. Bijna 15 procent zei in 2019 tot een protestantse kerk te behoren, tegen 16 procent in 2018.

Het aantal moslims in Nederland is ongeveer gelijk gebleven. In 2012 gaf 4,5 procent aan zich tot de islamitische geloofsgroep te rekenen, in 2019 was dat 5,0 procent. Van de moslims brengt 35 procent minstens één keer per maand een bezoek aan een moskee.

Bijna een kwart van de bevolking zegt in God te geloven, ongeveer een derde gelooft helemaal niet in God. Bijna een derde van de katholieken zegt zonder twijfel te geloven dat er een God is, zegt. Bij de protestanten is dat 65 procent, bij moslims 90 procent.

- Advertentie -