19.4 C
Amsterdam

‘Nieuw dieptepunt’: Willem Engel vergelijkt vaccinatie met Holocaust

Lees meer

Willem Engel van de actiegroep Viruswaarheid heeft een open brief tegen vaccinaties gedeeld op zijn website, die naar eigen zeggen geschreven zou zijn door Holocaustoverlevenden en hun nabestaanden. ‘Idioot en respectloos’, reageert het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI).

De brief, getiteld ‘Stop Holocaust’, claimt geschreven te zijn door ‘concentratiekampoverlevenden, hun zonen en dochters, en kleinkinderen, inclusief personen van goede wil en met geweten’.

In de brief, die gericht is aan het Europees Geneesmiddelenbureau EMA, vergelijken ze het vaccinatieprogramma met de Holocaust, die aan zo’n zes miljoen Joden het leven kostte.

‘We herinneren ons de naam Josef Mengele’, aldus de briefschrijvers, verwijzend naar de nazi-arts die in vernietingskamp Auschwitz gruwelijke experimenten op mensen uitvoerde. ‘Sommigen van ons hebben persoonlijke herinneringen. We ervaren een déjà vu die zo gruwelijk is dat we opstaan ​​om onze arme medemensen te beschermen.’

Er staan geen namen onder de brief, naar eigen zeggen om de ondertekenaars te beschermen. De Kanttekening vroeg We For Humanity, een collectief dat achter de brief zou zitten, om een lijst met namen, maar kreeg die niet.

Willem Engel deelt de brief ook op zijn Twitteraccount. ‘Vandaag een betoog om deze gekte te stoppen. Deze brief namens holocaust survivors afgeleverd bij de EMA. Surrealistisch dat na 10.000den doden het niet direct wordt gestopt’, schrijft hij.

Het CIDI reageert als door een wesp gestoken om deze zoveelste Holocaust-vergelijking van Engel, die eerder bijvoorbeeld stelde dat we met de coronamaatregelen ‘niet ver van de Jodenster zitten’.

‘Dit is zelfs voor de antivax-beweging een nieuw dieptepunt. Houd op met vergelijkingen met de Holocaust’, aldus het CIDI. ‘Houd op met het schaamteloos bagatelliseren van de Holocaust. En doe al helemaal niet alsof je namens ‘de’ overlevenden of nabestaanden spreekt. Dit is idioot en respectloos.’

- Advertentie -