19.3 C
Amsterdam

CIDI plaatst billboards van ontvoerde Israëlische kinderen langs snelweg

Lees meer

Het Centrum Informatie Documentatie Israël (CIDI) laat sinds gister op elektronische billboards langs de snelweg foto’s van ontvoerde Israëlische kinderen zien. Het CIDI wil naar eigen zeggen het Nederlandse volk bewust maken van de noodzaak van Israëls operatie in Gaza.

Op 7 oktober drongen zo’n 1.500 Hamas-strijders vanuit de Gazastrook Israël binnen. Ze vielen Israëlische burgers aan, waarbij 1.300 doden vielen, en ontvoerden zo’n 200 mensen, waaronder oude mensen en kinderen.

In de media is de laatste dagen steeds meer kritiek op de tegenaanval van Israël op de Gazastrook. Hierbij zijn al meer 2.300 mensen omgekomen, volgens cijfers van eergisteren, en worden huizen, scholen en ziekenhuizen in puin gelegd. Ook zijn er grote zorgen over het verwachte grondoffensief van het Israëlische leger, het afsluiten van het gebied van water, gas en elektriciteit en de gevolgen hiervan voor de burgerbevolking van Gaza.

Voor het CIDI moet het Nederlandse publiek er daarom aan herinnerd worden wie – volgens de organisatie – de echte slachtoffers zijn: de Israëliërs die op 7 oktober door Hamas werden aangevallen en de 200 die door Hamas werden ontvoerd.

Het CIDI schrijft: ‘Omdat dit aspect van de huidige oorlog steeds meer ondergesneeuwd raakt in de Nederlandse media, die hun blik nu vooral op Gaza gericht hebben staan, vond het CIDI het nodig om deze actie te starten; om op die manier het Nederlandse volk bewust te maken van de noodzaak van Israëls operatie in Gaza.’

De actie heet #BringThemHome. Het CIDI hoopt dat de ontvoerde kinderen weer naar hun families in Israël kunnen terugkeren.

- Advertentie -