14.4 C
Amsterdam

Coronagolf of niet, FvD-jongeren organiseren zangevenement

Lees meer

Op 31 oktober organiseert de jongerenorganisatie van Forum voor Democratie een zangmiddag in Utrecht, waar Nederlandse liederen ten gehore zullen worden gebracht. De timing is opmerkelijk: Nederland kampt met een tweede coronagolf. Volgens het RIVM leidt zingen tot meer besmettingen.

‘We komen ‘s middags bij elkaar in het centrum van Utrecht om prachtige Nederlandse liederen te zingen’, kondigt de JFVD enthousiast op Facebook aan. ‘Dit onder leiding van een fantastische dirigent, die onze zangkunsten zal verbeteren en over de muziek zal vertellen. Het precieze programma houden we nog even geheim, maar het belooft speciaal te worden!’

Het is niet duidelijk of de JFVD-leden met een mondkapje op zullen zingen. Wel is het aantal plekken, aldus de JFVD-Facebookpagina, ‘om welbekende redenen (…) helaas enigszins beperkt’.

Vorige week zondag lag de Hersteld Hervormde Kerk van Staphorst onder vuur omdat deze drie kerkdiensten voor in totaal zeshonderd mensen had belegd. Mondkapjes waren niet verplicht. ‘Het zingen is voor ons een wezenlijk onderdeel van de dienst, met een mondkapje wordt dat mompelen’, zei scriba Albert Bouwman tegen de Gelderlander.

- Advertentie -