11.2 C
Amsterdam

Deutsche Bank sluit rekeningen Erdogan-tegenstanders

Lees meer

Deutsche Bank heeft zonder opgaaf van reden de bankrekeningen van drie tegenstanders van Erdogan gesloten. Dit meldt de Duitse krant die Welt.

Deutsche Bank zegt het recht te bezitten om dit zonder opgaaf van reden te doen. Mogelijk zijn de rekeningen gesloten vanwege risico-calculaties die zijn gebaseerd op informatie uit Ankara, dat dissidenten als terroristen bestempelt.

De drie rekeninghouders zijn allemaal Turkse Duitser en lid van de Gülenbeweging. Dat is een religieuze beweging die door Turkije verantwoordelijk wordt gehouden voor de mislukte staatsgreep van 2016.

De getroffenen ontdekten dat een notitie over hen was geplaatst in een internationale financiële database die rekeninghouders linkt aan onder meer witwassen, wapenhandel en terrorisme. Tenminste één van de drie Gülen-sympathisanten staat beschreven als lid van een terroristische organisatie. Mogelijk heeft Deutsche Bank deze informatie gebruikt.

De rekeningen van sommige Erdogan-tegenstanders zijn al gesloten door grote banken in andere landen, zoals Groot-Brittannië en Nieuw-Zeeland.

- Advertentie -