4.8 C
Amsterdam

Duitse minister verdedigt Berlijnse agent: ‘Ik zie dat niet als racisme’

Lees meer

De Duitse sociaaldemocratische minister Nancy Faeser (Binnenlandse Zaken) heeft het opgenomen voor een Berlijnse politieagent die van racisme wordt beschuldigd.

De functionaris had tegen een Syrische vluchtelingenechtpaar gezegd, in het bijzijn van hun kinderen: ‘U bent hier in ons land, u moet u volgens onze wetten gedragen. Dit is mijn land en u bent hier te gast.’

De vader van het gezin had een openstaande verkeersboete van 750 euro niet betaald. Zijn vrouw wordt ervan verdacht een andere vrouw te chanteren met compromitterende foto’s.

Het incident werd opgenomen met een mobiele telefoon. De woorden van de agent hebben voor veel commotie gezorgd. Toen SPD-minister Faeser gisteren gevraagd werd of ze de uitspraken van de agent als racistisch ziet, antwoordde ze ontkennend. ‘Nee, dat zie ik niet als racisme.’ Dienstdoende ambtenaren moeten actie ondernemen en dingen ‘soms duidelijk’ aanpakken.

Faeser interpreteert de zaak anders dan de Berlijnse deelstaatminister van Binnenlandse Zaken Torsten Akmann, die ook van de SPD is, en de Berlijnse politie.

‘Zo’n politieagent willen we niet in Berlijn’, zei Akmann. Agenten moeten de menselijke waardigheid respecteren, aldus Akmann. Er worden een strafrechtelijk en tuchtrechtelijk onderzoek naar de agent uitgevoerd.

- Advertentie -