Duizenden Grieken betuigen steun aan migranten: ‘Open de grenzen!’

Lees meer

Gisteravond hebben tenminste tweeduizend mensen in Athene gedemonstreerd. Ze ageerden tegen het beleid van Griekenland om de grenzen gesloten te houden voor migranten vanuit Turkije, meldt de Grieks website Greek Reporter.

De demonstranten hielden een mars vanaf de universiteit richting het Griekse parlement in Athene. Ze toonden en riepen leuzen als ‘Open de grenzen!’ en ‘Dood aan het fascisme!’. Hoewel de politie een kijkje kwam nemen, zijn er geen incidenten gemeld.

Sinds Turkije vorige week vrijdag de grenzen openzette, probeert Griekenland iedereen terug te sturen die illegaal het land binnenkomt. Dat dit in sommige gevallen wel erg hardhandig gebeurde, daarover berichtte RTL-verslaggever Olaf Koens eerder vandaag:

De Turkse president Erdogan beschuldigt Europa ervan Turkije de zwaarste lasten van de vluchtelingencrisis dragen, een visie die gedeeld wordt door migratiewetenschappers aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Overigens zijn er aanwijzingen dat Turkije zelf actief migranten richting de grens stuurt en dwingt de grens over te gaan.

- Advertentie -

4 REACTIES

 1. Stuurd ja. Als ze dat willen kunnen ze gebruik maken van bussen, ze hoeven niet klimoters lang te lopen naar de grens. Hoe kun je iemand ‘dwingen’ grens over te gaan en Turkije te verlaten. Ondertussen heeft de Grieks grens politie 3 vluchtelingen dood geschoten en volgens laatste berichten 5 verwond. Turken schoten met traangas terug om hun het zicht te ontnemen. Enkele tientallen vluchtelingen zijn door de Turkse kustwacht gered. Hun boten waren door de Grieks kustwacht lek geprikt. Dit zij dagelijkse taferelen. Gelukkig zijn sommigen instaat om de gebeurtenissen op de voet te volgen via andere kanalen en niet afhankelijk van de Eurocentrisch media.

 2. In Athene betoogde de lokale Marxistische afdeling die wereld heerschappij nastreeft, meer niet.
  Je kunt beter stellen dat de 10 miljoen Grieken die niet vóór het openen van de grenzen er dus tegen is !

  Als Turkije ze aan de andere kant niet binnenlaat, hoeven ze ook Turkije niet uit richting Griekenland.
  Erdogan [= moordenaar ], heeft geld nodig voor zijn volkerenmoord op Koerden in Idlib en de EU
  is zijn CASH-COW..

 3. Who is the real killer? People like you, who support Asad and Russia, and China,etc in their genocide of civilian, harmless muslims. Why is this blind hatred and grudge of muslims?

  Turkey is the only country that hosts four million refugees, and there are three million in Idlib who want a way out. Stop supporting the bloody dictators.

  • Amazing you can respond to an article in Dutch while you are incapable of writing Dutch..
   ..the ‘real killer’ was ISIS, who killed most moslims in the region the last 5 years. In Europe
   we suffer from ‘harmless civilian Muslims’ , like the one on trial for killing harmless passengers
   in a tram, only because they were not Muslim. And you want us to take more of these ticking
   time bombs into our countries ? Keep on dreaming : this period is definitely over !

   Indeed : stop supporting the murderers Erdogan and the rulers in Iran !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here