16.3 C
Amsterdam

Duizenden Grieken betuigen steun aan migranten: ‘Open de grenzen!’

Lees meer

Gisteravond hebben tenminste tweeduizend mensen in Athene gedemonstreerd. Ze ageerden tegen het beleid van Griekenland om de grenzen gesloten te houden voor migranten vanuit Turkije, meldt de Grieks website Greek Reporter.

De demonstranten hielden een mars vanaf de universiteit richting het Griekse parlement in Athene. Ze toonden en riepen leuzen als ‘Open de grenzen!’ en ‘Dood aan het fascisme!’. Hoewel de politie een kijkje kwam nemen, zijn er geen incidenten gemeld.

Sinds Turkije vorige week vrijdag de grenzen openzette, probeert Griekenland iedereen terug te sturen die illegaal het land binnenkomt. Dat dit in sommige gevallen wel erg hardhandig gebeurde, daarover berichtte RTL-verslaggever Olaf Koens eerder vandaag:

De Turkse president Erdogan beschuldigt Europa ervan Turkije de zwaarste lasten van de vluchtelingencrisis dragen, een visie die gedeeld wordt door migratiewetenschappers aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Overigens zijn er aanwijzingen dat Turkije zelf actief migranten richting de grens stuurt en dwingt de grens over te gaan.

- Advertentie -