17.8 C
Amsterdam

Egypte boos op Miss Marokko: vindt Egyptische vrouwen ‘op mannen lijken’

Lees meer

Egypte heeft een concert van de Marokkaanse zanger Saad Lamjarred gecanceld, omdat hij verdacht wordt meerdere vrouwen te hebben aangerand. Miss Marokko Ibtissam Moumni verdedigde haar landgenoot in een Instagrambericht, waarin ze en passant Egyptische vrouwen tot op het bot beledigde – tot woede van veel Egyptenaren.

Egyptische feministen voerden een actie tegen zanger Saad Lamjarred, omdat hij twee vrouwen in Frankrijk en een vrouw in de Verenigde Staten zou hebben aangerand. Lamjarred werd bijna een jaar in Frankrijk vastgehouden, maar uiteindelijk besloot de aanklager de zaak te seponeren.

In de ogen van veel feministen in de Arabische wereld is Lamjarred wel degelijk schuldig. Een actie op social media maakte de organisator van het concert Lamjarrad dusdanig nerveus, dat dit concert werd afgeblazen.

In reactie daarop plaatste de zanger een foto van zichzelf op social media en schreef: ‘Niets brengt de glimlach van het hart uit evenwicht. Ik houd van mijn fans, ik houd van mijn familie’, vergezeld van Egyptische en Marokkaanse vlaggen.

Miss Marokko voelde zich genoodzaakt om voor haar landgenoot op de bres te springen, blijkens haar bericht op Instagram: ‘Jullie denken dat de artiest Saad Lamjarred een concert zal geven en jullie dochters onteren zal, die op mannen lijken’, vertelde ze aan haar ruim 228.000 volgers.

In Egypte is woedend gereageerd. Egyptische twitteraars maken grappen over de opgespoten lippen en gouden sieraden van Miss Marokko.

Ibtissam Moumni heeft inmiddels alweer teruggeslagen in een nieuw Instagrambericht. Daarin vertelt ze dat ze nooit in een Egyptische film zal spelen, omdat dat volgens haar net films zijn van een zeker genre waarvoor je achttien jaar of ouder moet zijn – en zij nu eenmaal een vrome moslima is.

- Advertentie -