18.9 C
Amsterdam

Erdogan: Grieken gedragen zich als ‘nazi’s’ tegenover migranten

Lees meer

De Turkse president Erdogan zei gisteren dat hij van plan was de grenzen met Griekenland open te houden voor migranten, tenzij de Europese Unie aan alle eisen van Turkije tegemoet komt.

Dankzij de nieuwe vluchtelingencrisis lopen de spanningen tussen Turkije en de EU op. In het bijzonder krijgt de relatie tussen Turkije en Griekenland het zwaar te verduren.

Griekenland probeert zijn grenzen potdicht te houden en iedereen die binnenkomt weer terug te sturen. Erdogan gooit nu olie op het vuur door de wijze waarop de Griekse autoriteiten de migranten behandelden te vergelijken met de nazimisdaden.

‘Er is geen verschil tussen de beelden die komen van de Griekse grens en wat de nazi’s deden’, zei Erdogan. ‘Jullie hebben gezien wat ze vroeger deden in de nazi-kampen.’

Erdogan doelt waarschijnlijk op beelden van migranten die door de Griekse autoriteiten hardhandig zouden zijn behandeld en weer terug over de grens zijn gestuurd. Hierover berichtte bijvoorbeeld RTL-verslaggever Olaf Koens vorige week al:

De Turkse president Erdogan beschuldigt Europa ervan Turkije de zwaarste lasten van de vluchtelingencrisis dragen, een visie die gedeeld wordt door migratiewetenschappers aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Overigens zijn er aanwijzingen dat Turkije zelf actief migranten richting de grens stuurt en dwingt de grens over te gaan.

- Advertentie -