16.7 C
Amsterdam

Erdogan: wellicht met Musk spreken over tarief voor blauw Twittervinkje

Lees meer

De Turkse president Erdogan zegt misschien te onderhandelen met de nieuwe baas van Twitter, Elon Musk, om te voorkomen dat hij maandelijks 8 dollar moet betalen voor een geverifieerd Twitteraccount. Dit meldt het internationale persbureau Reuters.

Toen Musk vorige week Twitter kocht voor 44 miljard dollar, zei de kersverse eigenaar 8 dollar per maand in rekening te brengen voor twitteraars die een blauw vinkje achter hun naam willen.

Een blauw vinkje betekent dat Twitter heeft bevestigd dat het account toebehoort aan de persoon of het bedrijf dat het claimt.

Erdogan, die als wereldberoemd persoon nu nog over zo’n blauw vinkje beschikt, zei voor de Turkse tv dat hij met Musk zou kunnen spreken hierover.

‘Het kan voor ons anders zijn’, zei de Turkse president. ‘We zouden ook wat diplomatie op hem kunnen uitoefenen’, voegde hij er gekscherend aan toe.

Musk zegt het betalingssysteem op zeer korte termijn te willen invoeren. Ruim 80 procent van de Twittergebruikers zegt in een recent opinieonderzoek niet te willen betalen voor een blauw vinkje.

- Advertentie -