11.3 C
Amsterdam

Erdogan wil niet meer praten met Griekse premier

Lees meer

De Turkse president Erdogan wil niet meer praten met de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis. Dit, omdat Mitsotakos op een recent bezoek aan de Amerikaanse president Joe Biden zou hebben gezegd dat Turkije geen F16-straaljagers mag krijgen.

Ook beschuldigt Erdogan Griekenland ervan aanhangers van de Gülenbeweging onderdak te geven, en militaire bases te bouwen die gericht zijn tegen Turkije. Erdogan beweert dat hij en Mitsotakis hadden afgesproken geen derden bij hun meningsverschillen te betrekken, maar dat de Griekse premier deze afspraak heeft geschonden door met de Amerikanen over de levering van F16’s aan Turkije te spreken.

‘Hij bestaat niet meer voor mij. Ik zal er nooit mee instemmen hem te ontmoeten. We zullen onze weg vervolgen met eerbare politici’, zegt Erdogan.

Vorige week was Mitsotakis in Washington op bezoek bij Biden. ‘Het laatste dat de NAVO nodig heeft in een tijd waarin onze focus ligt op het helpen van Oekraïne om de Russische agressie te verslaan, is een andere bron van instabiliteit op de zuidoostflank van de NAVO’, zei de Griekse premier toen. ‘En ik vraag u om hiermee rekening te houden wanneer u beslissingen neemt over defensieaankopen met betrekking tot het oostelijke Middellandse Zeegebied.’

- Advertentie -